Monday, 30 January 2012

The World's Billionaires

Assalammualaikum/ Salam Sejahtera Semua.....

post kali nie nak kongsi ngan korang semua pasal orang yang paling kaya didunia.....maklumat nie aku dapat dari   forbes.......jom kite lihat sape yang paling kaya yew.....aku akan tunjuk kan kat korang top 10 jew tau.....kalo nak tahu lebih.....tengok sendiri kat forbes yew......jom kite lihat....



1. Carlos Slim Helu & Family
    Net Worth : $74 Billion
    Age : 72
    Source : Telecom 
    Country of Citizenship : Mexico 

2. Bill Gates
    Net Worth : $56 Billion
    Age : 56
    Source : Microsoft
    Country of Citizenship : United States


3. Warren Buffett
    Net Worth : $ 50 Billion
    Age : 81
    Source : Berkshire Hathaway
    Country of Citizenship : United States

4. Bernard Arnault
    Net Worth : $41 Billion
    Age : 62
    Source : LVMH
    Country of Citizenship : France


5. Larry Ellison
    Net Worth : $39.5 Billion
    Age : 67
    Source : Oracle
    Country of Citizenship : United States


6. Lakshmi Mittal
   Net Worth : $31.1 Billion
    Age : 61
    Source : Steel
    Country of Citizenship : India

7. Amancio Ortega
   Net Worth : $31 Billion
    Age : 75
    Source : Zara
    Country of Citizenship : Spain


8. Eike Batista
   Net Worth : $30 Billion
    Age : 55
    Source : Mining, Oil
    Country of Citizenship : Brazil



9. Mukesh Ambani
   Net Worth : $27 Billion
    Age : 54
    Source : petrochemicals, oil & gas
    Country of Citizenship : India





10. Christy Walton & Family
   Net Worth : $26.5 Billion
    Age : 57
    Source : Walmart
    Country of Citizenship : United States








kalo korang nak tahu lebih lanjut
tengok ar website forbes...
nanti aku masuk kan top 10 malaysia pulak yew........
kepada pembaca semua.....
korang doa kan lah aku......
agar aku jadi salah seorang dari mereka.......
thanks for reading.....
come on ar!!!!!!!!

Thursday, 19 January 2012

World's Most Beautiful Marriage Proposal

Assalammualaikum/Salam Sejahtera Semua........

Kali nie, nak bagi korang layan video yang best sangat......mayb untuk perempuan lah...kalo lelaki, mungkin biasa jew........video ini pasal seorang lelaki nak melamar si gadis.....tapi yang best nye...diorang wat surprise....sampai kan ader event manager.....dan yang paling pelik yew......sampai terus kawin nie.....hish hish hish......


jom kite layan video nie ======>




so macam maner???
best kan...
hahahahaha
anyway.....
thanks for watching.....
come on ar!!!!!!!

Wednesday, 18 January 2012

Untuk Adam Adli dari pandangan Student Luar Negara

Assalammualaikum/Salam Sejahtera semua......

post kali nie....nak berkongsi pandangan daripada students luar negara terhadap isu Adam Adli....adam adli nie dh cukup famous kat negara kite nie....

Adam Adli pelajar UPSI

dia lah yang turun kan bendera PM kite kat PWTC......berani betul dia kan...ape2 pun, aku tabik spring dia ar.....hahahahaha....bagi aku pulak, tak berpihak pada sape2...cume, kalo kite nak berdemonstarsi tu, tak perlu ar sampai nak turun kan bendera PM......demonstrasi pasal AUKU nie bagi aku, bagus...menunjukkan yang students kite nie matang, amik tahu pasal negara.....tapi bila kite berdemonstrasi nie, biar lah matang......kite kan student....MAHAsiswa lagi......come on ar!!!!!!!.......x perlu nak panjat pagar....malu dowh aku sebagai mahasiswa......ape pun jom kite layan video nie ====>


so korang tak perlu lah dengar cakap orang ek...
korang boleh nilai sendiri yang mana buruk dan yang baik....
ape2 pun.....
thanks for watching.....
come on ar!!!!!!!

Tuesday, 17 January 2012

Happy Chinese New Year 2012

Assalammualaikum/Salam Sejahtera semua.....

post kali nie...nak layan video yang banyak pengajaran.....dan dikesempatan ini juga....nak ucapkan selamat tahun baru cina kepada kawan cina aku semua nie......dan aku hadiakan untuk korang video nie......pas saksikan video ini.....aku berharap, kite sebagai rakyat malaysia lebih bersatu padu diantara kite......lupa kan segala sengketa lama.....jangan nak berkelahi jew......

Happy Chinese New Year 2012


jom kite layan video nie...========>



amacam video nie?????
okay x???
huhuhuhuhu
thanks for watching... ;)

Monday, 16 January 2012

Awek Cantik Gigi Palsu Terkeluar

Assalammualaikum/Salam Sejahera semua.....

post kali nie nak layan satu video yang boleh korg gelak puas.....jom kite layan tengok video nie.....huhuhuhuhu

=======>>>


jom kite layan yang nie pulak....same jew....tapi lelaki pulak kali nie...
huhuhuhuhuhuhu


amacam????
okay x......
moral value: kepada yang pakai gigi palsu....jangan marah-marah sangat yew...nntu jadi mcm nie...
huhuhuhuhuhu
thanks for watching.....;)

Reset Phone Blackberry Anda Tanpa Buka Bateri

Assalammualaikum/Salam Sejahtera Semua......

post kali nie adalah tips untuk pengguna blackberry......tips nie untuk reset blackberry anda tanpa buka battery dia....maklum ar...kadang-kadang kite pakai cover kat belakang tu kan...so malas nak bukak....betul x pengguna blackberry semua.....huhuhuhu.....



so nak elak dari bukak battery tu just tekan alt + shift + del ......tekan serentak tau.....kalo korang nak lebih lanjut, sila lah lihat video nie yew ======>


jadi x korang buat.....
huhuhuhu....
thanks to read this post...

Pengajaran Yang Suke Kenakan Orang

Assalammualaikum/Salam sejahtera semua......

jom kite layan video nie.....video nie buat pengajaran kat orang yang sesuka hati dia nak prank orang kan......amik ubat dalam video nie yew......

jom layannnnn ======>


macam maner????berdekah kan....
hahahahahahahaha.......
moral value die...jgn suke sangat nak prank orang.....
kesian adik yang baju biru tu.....dah jatuh dia.......

Sensor Kereta Paling Canggih Di Dunia

Assalammualaikum/Salam sejahtera semua......

kali nie aku nak share 1 video.....bile korang tengok video nie....mesti berdekah giler nie.....
ape-ape pun....jom kite layan.....

video

macam maner???layan kan....

Sunday, 15 January 2012

Segmen Oshin : Jom Tambah Follower

Assalammualaikum/Salam Sejahtera Semua....

entry kali nie nak join Segmen Oshin....segmen tambah follower


jom ramai-ramai tambah follower..... al-maklum lah....budak baru kan...follower tak ramai......
nak meramai kan follower ar nie.......

ape tunggu lagi...jom join 



The Sims 3 - download link


Assalammualaikum/Salam Sejahtera semua.....






dua post sebelum nie menceritakan pasal movie menarik yang telah aku tengok.....dua-dua pulak citer hindustan kan.....tapi kali nie aku nak share kat korang tentang games favorite aku pulak......pasal the sims 3....korang pernah main game nie tak?????maybe game nie agak bosan jugak lah....tapi disebab kan game nie create kehidupan diri sendiri...tu yang membuat kan aku minat ngan game nie......kalo korang nak tahu pasal game nie.....layari Official Website dia yew......

jom kite layan dia punye trailer ======>


kalo korang berminat ngan game nie.....
aku bg korang download link yew ======> klik sini nie siap ader expansion pack dan stuff pack


Saturday, 14 January 2012

3 Idiots (2009) - Download Link

Assalammualaikum/Salam Sejahtera semua.....


kali nie aku citer pasal movie gak.....hindustan jugak......movie nie lah paling menarik bagi aku...sebab citer nie banyak pengajaran bagi seorang student......movie nie mengisahkan 3 orang budak bodoh...nak kata bodoh tak jugak sebab diorang masuk universiti.... engineering lagi tau.....movie nie citer kan kisah hidup diorang kan dalam universiti tu.....so kalo nak sinopsis yang lebih lanjut lagi...baca wikipedia nie....yang nie pulak Official Website movie nie......







jom kite layan diorang punye trailer


kalo yang ader yang berminat nak tgk citer nie.....download lah yew.......link ader kat bawah.......


Mediafire -
Part 3


have fun................



Friday, 13 January 2012

Taare Zameen Par (2007) - Download Link

Assalammualaikum/Salam Sejahtera semua.....




ini adalah first post aku dalam blog nie....just aku nak kongsi movie yang menarik untuk pembaca blog aku nie.....movie nie mengisahkan seorang budak yang kurang cerdik disebabkan ader penyakit......nombor dan huruf adalah musuh bagi budak nie..Official Website...mungkin korang ingat citer hindustan hanya citer pasal love....tapi kali ini bukan ek......jom layan dia punya trailer.....



kalo korang rase nak tgk movie nie.....aku bagi link youtube....kalo korang ader IDM....boleh ar download......



kalo korang nak download pakai link ......

megaupload - 

Kalo nak tahu lebih lanjut pasal link download klik kat sini ataupun sini yew.......
                 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...