Tuesday, 7 May 2013

13th Malaysian General Election Summary Result

Assalamualaikum / Salam Sejahtera Semua .....

pilihanraya umum Malaysia ke-13 telah diadakan pada 5 Mei 2013...
kali ini aku bawa kan korang semua keputusan ringkas untuk pilihanraya kali ini....




berdasarkan keputusan diatas, Barisan Nasional (BN) masih memerintah Malaysia...
dan BN dapat merampas semula kedah....
walaubagaimanapun, keputusan nya BN menang,
tapi BN telah kalah dengan teruk berbanding dengan pilihanraya ke-12

Analisa keputusan PRU-13. Hakikatnya, Pakatan Rakyat  (PR) telah menerima lebih banyak keseluruhan undi berbanding BN daripada semua rakyat Malaysia..

Hanya untuk berkongsi,
bukannya untuk berpolitik

thanks for reading
Come On ar !!!!!


Sunday, 5 May 2013

4 Jenis Popular Post yang Cantik untuk Blogger


Assalamualaikum / Salam Sejahtera Semua .....

Hari nie aku nak buat tutorial untuk blogger sikit...
aku nak ajar korang macam mane nak bagi popular post korang tu cantik-cantik...
ade 4 jenis popular post yang cantik...
tp korang kena letak kan popular post dlu....
itu wajib ade, baru korang boleh letak coding kat bawah nie...
untuk masuk kan code nie korang ikut arahan dibawah..

Copy Coding dan pastekan dekat Add CSS

Template>>Customize>>Advanced>>Add CSS

nie bukan aku yang buat tau...nie aku copy paste jew...
amik dari website nie.... disini
bukan nak buat tutorial, tapi aku just nak sharing ngan korang semua...huhuhuhu
aku pilih yang nombor 4, style sikit...hahahahaha....

Friday, 3 May 2013

Jom Balik Mengundi

Assalamualaikum/Salam Sejahtera Semua.....




semua rakyat Malaysia sudah sedia maklum,
pada 5 Mei ini adalah detik yang ramai rakyat Malaysia selama ini menanti,
dan detik ini juga bersejarah bagi saya
iaitu, pilihanraya ke-13 (PRU13) dimana, saya akan membuang undi untuk pertama kalinya...
pada waktu ini, ramai rakyat Malaysia, yang khususnya duduk dibandar atau pelajar,
akan pulang ke kampung masing-masing untuk menunaikan kewajipan mereka sebagai rakyat Malaysia...
oleh itu, saya menasihati kepada rakyat Malaysia yang balik ke kampung,
berhati-hati semasa memandu dimana jua ada berada...
tunailah kewajipan anda sebaik mungkin, jangan sampai undi rosak yew...

untuk pengetahuan semua,
saya akan mengundi di P118 Parlimen Setiawangsa
Datuk Ahmad Fauzi Zahari (BN) vs Ibrahim Tan Sri Yaacob

ingat tau kawan,
undi anda adalah rahsia



thanks for reading
Come On ar !!!!!

Thursday, 2 May 2013

Simple Giveaway By Nina dan Hani

Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .


Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani  &  Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Klik Sini ---> Tolong Jujur  LINK 1  ---> LINK 2
  6. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*
  7. Like page INI dan like INI jugak!

credit: Kak Mia Liana

Hadiah yang bakal dimenangi ialah :


  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger 

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !
Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !

Running Man Sparta Kim Jong Kook Malaysia Showcase 2013

Assalamualaikum/Salam Sejahtera Semua.....



Berita baik untuk peminat-peminat Running Man, terutama peminat Sparta Kim Jong Kook...
sape yang tengok Running Man jew yang kenal sape Sparta Kook atau nickname lain adalah The Capable One, Commander dan The Tiger....
Yang Ini sedikit profile Kim Jong Kook

Nickname: Sparta Kook, The Capable One, Commander

D.O.B: April 25, 1977
P.O.B: Hapcheon, South Korea

Occupation: Singer
Debut: Year 1995 as one of the member's the group 'Turbo" with their first Album '280km Speed'

yang di jadikan cerita,
Kim Jong Kook nie nak datang Malaysia, tp bukan dengan team Running Man yew...
tapi dia nak buat concert...
confirm perempuan yang ramai  
sbb banyak perempuan yang minat dia...
maklum lah, dia ader muscle...
tak macam aku, muscle pun xader....hahahahahahaha

nak tahu lebih lanjut pasal program ini...sila Klik disini atau disini


thanks for reading
Come On ar!!!!!

Wednesday, 1 May 2013

Happy Labour Day

Assalamualaikum/Salam Sejahtera Semua.....


Dah lame x update blog rasa nya....
last sekali bulan 9 tahun lepas....punye lah lame kan...hahahahahaha

okay, kali nie aku nak update pasal labour day....sbb ape aku post pasal labour day nie....sbb aku skrg tgh praktikal dekat PERKESO Jalan Ampang.
walaupun praktikal, boleh lah dikata kan berkerjakan....
hahahaha...for the first time, aku menikmati keindahan Hari Pekerja dengan bangun lewat hari nie...
hahahahahaha
okay, itu saje rasa nya...
sbb aku tak ade idea nak tulis ape lagi...
hahahahaha

akhir kata
HAPPY LABOUR DAY 
kepada semua yang pekerja
thanks for reading
Come On ar!!!!!!!!!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...